SkraldeSafari – affaldsindsamling med børn og unge

SkraldeSafari er Miljøstyrelsens koncept for affaldsindsamling med børn og unge. Konceptet bliver i øjeblikket testet på 5 skoler.

Test af koncept

Det Nationale Plastikcenter i Miljøstyrelsen er ved at få testet SkraldeSafari - et koncept for affaldsindsamling med børn og unge.

Alle kan få adgang til test-materialet

Da det ligger i første udkast vil man blive tilbudt at deltage i en survey om, hvor forståeligt, anvendeligt og motiverende konceptet opleves.

>> Få adgang til test-materialet her

Hvorfor netop dette koncept?

Børn og unge deltager i affaldsindsamlinger på opfordringer af lærer, pædagog, træner, spejderleder eller lignende. Det viser en spørgeskemaundersøgelse med 500 respondenter, som er blevet udført i forbindelse med udviklingen af konceptet. 60 % af de ældre elever, svarer således, at de deltager på opfordring fra andre.

Miljøstyrelsen har derfor sat sig for at udvikle et lærerigt koncept for affaldsindsamling med børn og unge med fokus på at gøre det let for lærere, pædagoger m.fl. at arrangere en lærerige udendørsaktiviteter med fokus på skrald.

Indsatsen har fået navnet SkraldeSafari, og det færdigudviklet materiale vil blive lagt her på Plastikviden.dk efter lancering i sensommeren 2021.

Modtag nyheder om plastik