Nu kan frivillige igen få hjælp til at fjerne skrald i naturen

Publiceret 23-03-2022

Frivillige, der vil gøre en indsats for at indsamle affald langs Danmarks kyster, kan snart søge Strandoprydningspuljen.

Frivillige kan igen ansøge om tilskud til at fjerne affald fra naturen. Det er sjette gang puljen er åben, og man kan få tilskud til alt fra skraldeposer til forplejning til deltagere ved større arrangementer.

Puljen åbner den 15. marts og frivillige kan søge tilskud til indsamling af affald på de danske strande, vandløb og søer.   

Puljen er åben for ansøgninger indtil d. 25. april 2022 og der kan tildeles op til 500.000 kr. til et projekt, som f.eks. kan bruges til skraldeposer, gribetænger, forplejning eller leje af materiel. 

- Plastik og andet affald som ligger i naturen, er et stort problem for både dyr og mennesker. Jeg håber, at mange har lyst til at give en hånd med og bidrage til at indsamle affald i de danske vandmiljøer. Vi ved nemlig, at jo mindre affald, der ligger i vores omgivelser, jo mindre bliver der også smidt, siger kontorchef i Miljøstyrelsen Nina Espegård Hassel. 

Særligt plastik er problematisk, når det ligger henkastet i naturen. Plastik nedbrydes meget langsomt og nedbrydes til mikroplastik, som er til skade for både natur, dyr og mennesker.

 Alle kan være med

Private borgere, foreninger, virksomheder, myndigheder med flere kan søge om tilskud til ordningen. 

Der er 3,6 mio. i puljen i år. Aktiviteterne skal afholdes i 2022. 

Læs her, hvordan du søger Strandoprydningspuljen

Øvrige nyheder