Undervis eller holde oplæg om plastik

Skal du undervise eller holde et oplæg om, hvordan plastikforbruget ved events og arrangementer kan reduceres eller hvordan plastik sorteres bedre, så er her en række eksempler på, hvordan andre har gjort.

Cases

Esbjerg Kommune har udarbejdet et undervisningsforløb, der kan bruges af lærere i folkeskolen og deres elever. Eleverne udarbejder undervejs i forløbet en collage eller installation, som fortæller om hård plastik. Efterfølgende kan klassens elever deltage i en konkurrence om en biograftur, ved at sende fotos eller film indeholdende resultaterne på deres opgaver, der er blevet udarbejdet under forløbet, til Esbjerg kommune.

Links
Se undervisningsmaterialet ”Affalds Konkurrence”, et undervisningsforløb om affald, genbrug og miljø udarbejdet af Esbjerg Kommune.

I et kreativt kunstforløb på Fiskeri- og Søfartsmuseet arbejdede skoleelever i 5. klasse med problemet med affald her under plastik i naturen. Undervisningsforløbet mundede ud i en plastinstallation.

Mål, proces, resultat

Tanken bag er, at børnene i fremtiden vil agere som en slags affaldsambassadører, som kan inspirere andre til en bæredygtig affaldshåndtering.

Links

> Se Esbjerg Kommunes video om plastinstallationen

The Raw Foundation har i samarbejde med Kambe Events udgivet ”The Making Waves Guide”, som er en gratis online guide til plastikfri festivaler og events. Guiden indeholder bl.a. facts om plastik, information om plastik på festivaler, en ”action plan”-tjekliste, inspiration fra casestudies og gode tips.

Eksempel 1:
Event-bar-udbyderen Refresh West, der stod for at lave et system for genanvendelige kopper til ”Love Saves The Day” festival. Deltagere betalte £1 (ca. 8,5 DKK) for deres første kop, og byttede derefter deres brugte kopper for rene gennem resten af eventet. Deltagerne blev informeret om initiativet gennem skilte og via medarbejderne i baren, som var blevet oplært i systemet inden festivalen. Dette forhindrede brugen af flere tusinde engangskopper.

Eksempel 2:
Arrangørerne af festivalen ”Fire in the Mountain” forbød madboderne at bruge engangsservice. Festivalen indkøbte i stedet service af porcelæn, som madboderne frit kunne benytte. Madboderne blev påkrævet at hyre en ekstra medarbejder til at vaske op. Medarbejderens løn ville være dækket af de penge, som madboden sparede på ikke at indkøbe indgangsservice.

Festivalen sparede penge og tid på den mindre mængde affaldshåndtering.

Link:
> Raw Foundations guide til plastikfrie festivaler og events

Modtag nyheder om plastik

Vælg behov: